FASHION POSITIVE

Gisteravond heb ik gekeken naar RTL Late Night van Humberto Tan, met onder andere Frederique van der Wal. Frederique ziet de mode industrie liever vandaag dan morgen verduurzamen. Hoewel men in New York al aardig op de goede weg is, kan het volgens het voormalig topmodel geen kwaad om de mentaliteitsverandering nog een extra zet te geven.

Zo noemde zij onder andere Fashion Positive...

CHANGE DOESN’T HAPPEN IN A MOMENT, CHANGE HAPPENS IN A MOVEMENT
— Fashion Positive

Dit wil onder andere zeggen dat iedere ontwerper verantwoordelijk is voor de gevolgen en de verhalen die hun producten, zowel goed als slecht vertellen.

Duurzaam ontwerpen is iets wat ik absoluut heb meegenomen bij het schrijven van mijn ondernemingsplan. Een betere toekomst begint immers bij jezelf. Daarom introduceren wij stap voor stap duurzame materialen in de collecties van Triple Pink. In onze eerste collectie werken wij veel met tencel en ecologisch leer.

 
Luna
 

Tencel is een nieuw materiaal, voelt heerlijk zacht en is toch heel sterk. Tencel wordt gemaakt van eucalyptusbomen en het hout wordt gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. Bij top Luna (foto) hebben wij tencel gecombineerd met een jogging (katoen + lycra) waardoor het een absolute musthave is geworden.

Triple PinkComment